Julstämmning...

Nu är det bara att ta ledigt och fixa lite julstämmning hemma, för det här kan man väl inte vara utan?


Kvällspromenader...

Vännen A och jag har avverkat veckans sista promenad ikväll, varje måndag och onsdag har vi en överenskommelse att träffas i korsningen och promenera en timme för att få frisk luft och motion. En lysande idé att ha två dagar spikade, går det inte så försöker vi ta näst följande dag, som det blev i kväll, eftersom A skulle göra sig fin i håret i går..
Under den här timmen så pladdras det utan dess like, man undrar om det är käken som ska motioneras eller om vi försöker komma in i guinness rekordbok, med att pladdra fortast och mest på en timme?!
Men hur som helst är det alltid roligt att träffas även om man måste röra på fläsket och blir flåsig.. (är det för att det pladdras förmycket eller är det konditionen som är dålig?, det kan diskuteras....)

- Motion är bara strunt. Är du frisk så behöver du den inte och är du sjuk så bör du undvika den. - 


Skit vägar...

Vad jag är less på, ja vem klagar man på? när vägen är som en påse skit? Helt otroligt att en så kallade europa väg kan vara så dåligt skött..
Varje dag pendlar jag samma döds tråkiga sträcka på 6 mil tur och retur, och vägen är som en hal tvättbräda med små sandkorn på här och där, har det snöat ja då är det knappt så att man tar sej fram, man kan säga att det är sämre än dåligt!!
Skare va så? Enligt vägverket har de särskilda "smarta" regler....

"Körbanan ska vara snö- och isfri 4(5) timmar efter det har slutat snöa. Halkbekämpas normalt med sand."

Jaha, låter skit bra, men vad jag vet har det inte snöat sen förra veckan och det är väl mer än 4-5 timmar sen?!

Jävla puckon!

Over and out och gonatt!





Headbanga i långkallingar...

I helgen var jag och lilleman (3år) och lyssnade på äldste sonen och hans band som hade spelning på Folkan.
Lilleman var helt såld, han slängde av sej allt utom långkallingar, strumpor och t-shirt ,(naturligtvis hade han öronproppar i örona). och headbangade hela "konserten" igenom. Gissa om han var GLAD!
Han är ett stort fan av bandet Lapis Lazuli som de heter och har aldrig fått sett dom live, förän nu....
(När han blir stor ska han bli trummis ena dan för att andra dan bli gitarrist i just Lapis Lazuli, ibland ska han också bli lastbilsförare och brandman, beror lite på vad som är på gång....).
När det hela var slut, satt vi oss i bilen, jag startade och frågade om han tyckte det varit roligt? Inget svar...då ser jag att den lille "hårdrockaren" somnat bara så där med ett lyckligt leende på läpparna!


- Den har nog som är nöjd.-

Lapis Lazuli
image20

Kanske..

skulle man ta och träna lite? Ser inte allt för lätt ut!



- Dumhet är en Herrans gåva, men man bör inte missbruka den! -

Nej....

Idag har jag varit på kommunfullmäktige, jag säger inget mer, that's it!

När jag kom hem så hade pannjäveln brunnit ut för flera timmar sedan och det vet man ju vad det innebär... Den har en egen vilja som allt annat hos oss, har den inte fått ved på länge och är kall, ja du ska det suras...Det ska faen inte bara vara att stoppa in några pinnar och få lite värme nä då, det ska krusas till det oändliga..men som vanligt blir den överlistad och jag fattar inte varför den inte ger upp med en gång?!
Men o andra sidan har den lyckats få ner humöret på en och det kanske den tycker är skoj! Men jag hatar det, för många minuter liksom går till spillo av ens liv för att jävlas med en panna!?

- Ett hus utan eld är en kropp utan själ -

Den här veckan..

är en sån där tråkig vecka, då gubben och jag möts i dörren.. Han ska än hit och än dit och vice versa.. Det är trist! Är det verkligen så man vill ha det?
Nä, nu är det ju inte för evigt, bara just den här veckan, men i allafall...

- En är ensam, två är ett par, tre är en folksamling -

Kom just på...

att om 6 fredagar är det julafton följande måndag! Kanske lite märkligt räknat men jag har alltid räknat i fredagar...
Jag tycker det är ett lysande sätt att tänka på eftersom fredagar kommer och rusar förbi i en jädra fart, man hinner liksom inte med förän det är måndag igen....
I allafall är det inte så långt kvar till jul och det känns helt okej, inte för att det är jul, utan för att vi kommer närmare nyår och hamnar på rätt sida om året.
Med det menar jag att man kan bara inte börja längta till sommaren förrän julen har varit, för julen den är liksom i slutet, och sommaren i mitten där nånstans, om ni hajar vad jag menar?

- Om vintern är varje mil två -

Så här såg det ut hos oss förra julen...(USCH för snö)
image19

Då var det dax...

Igår VRÄKTE snön ner, och med den kom som vanligt en massa problem!

1. Bilen! Är det den snöhögen i snöhögen?
2. Bildörrarna! Fast frusen som faan..
3. Vägen! Vart är den?

Våran väg ligger inte på plogar'ns prioett lista, så det gäller att följa spåret efter de tre gubbarna i byn som åkt först på jobbet, inte alltid så lätt! Igår gick det bra, jag tog mej upp till stora vägen utan problem!

Idag ska vi tillbringa dagen med att gräva fram gård's plan!

- Den som uppfann arbetet måste inte ha haft någonting att göra. -

Spök middag hos syrran..

Igår var det dax..hela högen hos syster yster med gubbe, för att umgås och äta god middag! Alltid lika trevligt och maten är GOD!
Den här gången var vi bara 10 st eftersom det fattas två i våran klan som höll på med vet inte vad..
Intensivt pladder och yrande hit och dit blir det alltid när vi träffas, inget undantag den här gången... Det som var annorlunda var huset, slut på trängseln i deras pepparkakshus där alla nästan suttit på alla...I nästan fyra år har de snickrats, bankas, målats osv osv för att bygga deras splitternya drömhus! och drömhus det är det, ett sånt där hi-tech hus...
Största problemet som vi som gäst har, är att spola på toan, det är inte så lätt som det låter faktiskt, skit svårt om man inte vet hur man gör, man kan ju sitta och klura lite medans man gör annat, men det är ingen som kommit på det ännu vad jag vet...
Så hände det oxå igår, morsan, hon hade stora problem, kunde varken spola eller få igång kranen för att tvätta händerna, så hon var tvungen att komma ut och fråga!
Ja hur gör man då tro, jo, det sitter en liten mystisk grej på väggen (som inte ser ut som en spolningsknapp) som man håller upp handen för, man kan säga att man gör stopp tecken, en kort stund, då vaknar det till och spolar!
Undrar vem som kom på det smarta tricket?!

- Tålamod är konsten att hoppas -

tänk om man fått vare där...

Sonata Arctica! Last drop falls..


Totalt mörker....

I torsdags kväll när jag kom hem låg hela byn i mörker, helt svart, man såg inte ett jota...
Full STORM var det oxå, och då menar jag STORM!
Kul!
Ström behöver man! Inget lyse, ingen tv, ingen dator nä ingenting.... Tog ca 30 minuter att hitta alla lyktor och ljusstakar och tända dom så man kunde se hjälpligt,,,,
Gubben ringde E.ON för att tala om att här var det ingen ström, och de sa att det troligtvis skulle runt 5-6 timmar, innan streten var tillbaks... SHIT!
Jag som hade  kvällsjobb att göra...
Släppte in Solvig hon kom som skjuten ur en kanon och sprang under köksbordet, tänkte att hon tyckte stormen var otäck, plötsligt hördes en morrande från en av kattungarna, kollade vad det var, såg inget i mörkret, men lyste med ficklampan och fick se att vad det var! En RÅTTA! USCH, BLÄ jag har råttskräck!!
Ut med den fort som faen, Solvig såg alldeles förstörd ut...det var fult av henne att ta tillfället i akt, släpa in råttor när det är beckmörkt så man inte ser....
Hästarna skulle in, ut i mörkret och stormen, men vart e dom? Stod och ropade men ingen kom, till slut gick gubben iväg längst ner mot skogen och nästan skrämde ihjäldom med ficklampan...men det ordnade sej tillslut..

Nu var det bara att ligga i soffan, titta i taket, försöka läsa tidningen i ficklampans sken, och vänta på strömmen som aldrig kom....
Tillslut kom gubben på att med hans mobil kunde man lyssna på radion, Tufft! då gör vi det! På nån kanal var det sport (hatar det) på en annan var det ett program om homoxexuella (ingen kommentar) på den tredje opera (don't care),  vi somnade helt utmattade i soffan runt 19.15 omgiven av värmeljus, skit prat på radion och utan ström...

- När en blind leder en blind, faller de båda i gropen! -

RSS 2.0