Snart sex år och vet vad man säger...

Varje morgon och kväll när lilleman och jag åker till/från dagis lyssnar vi på musik i bilen, högt ska det vara, en speciell skiva och helst spår 3 tycker lilleman...
Själv kan jag höra vilket spår som helst men helst INTE spår 3 eftersom vi hört den VARJE morron/kväll hur länge som helst...
En morron sa jag att nu är det min tur att höra spår 4 eftersom du har bestämt så länge annars blir det orättvist...efter en viss tvekan gick han med på det, men satt och såg så där lagomt sammanbiten ut..

Kvällen kom och vi skulle åka från dagis, fortfarande var spår 4 igång, vi åkte en bit, sen kunde han inte hålla sig längre...spände ögona i mina och vrålade - DET VAR VÄL FAN VAD DU SKA LYSSNA PÅ FYRAN HELA JÄVLA TIDEN TYCKER DU INTE ATT DET ÄR ORÄTTVIST???



Jag lovar att det är SVÅRT att hålla sig i såna lägen, fattar inte vilket ordspråk han har min gullklimp!


- Barn har aldrig varit särskilt bra på att lyssna på de vuxna, men de har aldrig försummat att imitera dem -




Och livet går vidare...

med stormsteg mot vår!
Känns faktiskt i luften, märks på ljuset och på humöret :-)

I söndags var gubben, lilleman och jag ute med hästarna. Jag red Ampero, lilleman och gubben körde Fyrstjärn, riktigt roligt faktisk!

Här kommer Meliesas tolkning av Bon Jovis "living on a prayer"

Hon kan sjunga hon!




- Ju bättre en människa är, desto mindre vet hon om det -

Dottern tog körkort i veckan!

Jag förstår hennes glädje men samtidigt är det för en hönsmamma som jag en ny amp, undrar vart hon är nu, undrar om hon kom fram osv osv
Första timmarna kom hon in på jobbet lånade hon bilen, tog med mina två söner och sig själv på en tur till Strömsund. Herregud tänkte jag mina tre guldungar i samma bil.... Det gick bra!

Man får verkligen stålsätta sig för att inte ringa en gång i minuten (helst inte alls) för att höra hur det går, första kvällen kom jag och tänka på när långhårssonen  + en hög med vänner for på en roadtripp med relativt nytaget körkort (ca 9-10 mån gammalt). Det var bara sonen som hade körkort vill jag tillägga..

Jag var väl inte helt klar med vart denna roadtripp skulle gå men hade väl på ungefär koll tyckte jag, sonen påstår så här efteråt att Sundsvall inte var aktuell, men det var vad jag trodde att Sundsvall (ca 20 mil bort) var slutstationen och vändplan.
I alla fall de var väl borta i si så där en vecka, jag hade täta sms kontakter lite då och då, frågade väl aldrig riktigt var de höll hus utan mer om det gick bra, till svar fick jag alltid ett kort, JA, tills jag blev uppringd en solig fredagseftermiddag av sonen som lugnt förklarade:

- det gick inte så bra det här, bilen har troligen skurit…

Man hinner tänka mycket

1. han pratar alltså lever han

2. Inte så långt till Sundsvall det går nog låna en trailer och hämta dom

3. Tur att det är semester så har man tid med det
 

Okej säger jag, hur vet du det? Han förklarar lite snabbt vad som hänt, för att sen säga att bärgaren är på väg!Hm, tänker jag bärgare är ju DYRT, kan ni inte skuva den till kanten? 

Sonen svarar att det inte är läge för det eftersom de står på motorvägen en bit utanför MALMÖ, men vad FAAN??? Helt jävla sjukt! Mellan  Malmö och hemma är det en djävulskt lång bit vill ja lova minst 100 mil mer än vad jag tänkt (Sundsvall).. 

Det blev täta kontakter följande timmar, hur ska de ta sig hem? Bilen har verkligen skurit, ingen idé att släpa hem den, en transport skulle gå på mer än 5000 :- , firman som bärgade dem var snäll och körde dem till närmaste camping där de fick slå upp sitt tält i hällande spöregn, tågbiljetter var dyrt som stryk och absolut inte aktuellt, hemma satt gubben och kollade på blocket efter bilar som fanns runt deras ”läger”, efter många telefonsamtal fick vi napp dagen efter, gänget fick gå ett par kilometer i hällregn med en vägbeskrivning där de memorerade en strecka var! 

Vid de laget var de rätt trötta på sin roadtrip skulle jag tro, i alla fall kör de raka vägen hem..

Senare får man veta att de varit både en sväng på Öland och i Smygehuk, bilen som de for med var en röd kombi, hem kom det i en röd kombi men ett helt annat märke… 

Jag hoppas och tror att dottern kommer att hålla sig mer ”lugn” !!



- En mors tålamod är som en tandkrämstub, det tar aldrig riktigt slut - 


Nu jävlar är vi igång!!

För vilken gång i ordningen vet jag inte, men förväntningarna är STORA, målmedvetna och som vanligt tror vi själv på det vi gör……

 Det handlar om MOTION i form av promenader med grannen.. 

Finns inget så fruktansvärt tråkigt som att gå…..jag kan cykla och sparka med glädje (fast helst åker jag bil) men att gå…nä det är till för de som har alldeles för mycket tid över anser jag, (ja jag vet att många blir sura, men det är ingen mening för jag tycker så i alla fall).

 Jag väntar med spänning på hur länge vi ska hålla ut innan ursäkterna kommer som

  1. Nja i dag är det nog FÖR kallt!
  2. Blåser det inte lite mycket idag?
  3. Är det inte lite regn på gång?
  4. Vänta nu har jag inte lite ont här eller var det där?
  5. Nej idag har det varit en OTROLIGT jobbig dag…..
  6. Jag har ont i huvudet..
  7. Hinner inte idag.
  8. Men OJ var det JOUR veckan för gubben redan?
  9. Viktigt TV-program ikväll…
  10. Tyvärr har jag redan svimmat av…och är döende 

Det finns säkert en hel hög till med ursäkter som kommer vi uppfinner inom kort!

 Fast jag måste erkänna att när vi äntligen kommer ut, så är det faktiskt skit kul men det beror mer på grannen än på motionen… :-) 



Det som är märkligt är ändå att det sägs att om man är sugen på något gott kan man gå ut och röra på sig en sväng så går det över???


Jag var otroligt SUGEN på något gott (vilket jag inte var innan) när jag kom in från vår promenad  så jag tog och klussa till med en MUMS MUMS!

Så underbart gott!!

 

 

- Försök inte förändra dig själv, det är ändå ingen mening! -

Fredag!


Veckan som gått har varit som ett helt liv..

Måndagmorron började sämre än dåligt, -33 grader kallt...

Kände direkt att det inte skulle bli en bra dag, började med att nästan picka ut ögat med mascaran i stressen, lilleman var inte på humör, bilen ville inte gå, kallt kallt, allt ordnade sig efter en hög med samtal och jag blev "bara" en halvtimme sen till jobbet.....

Sen har veckan SEGAT sig fram som värsta klistret, för att avslutas nästan som den började..

Igår somnade jag med lilleman när jag läste saga, i och för sig bara i 10-15min men det räcker för att man ska bli pigg när man själv ska sova, låg och läste i vad jag tyckte var en stund innan jag upptäckte att kl var 00.30, det är allt annat än bra, var bergsäker på att jag skulle försova mig.......

Vaknade i morse med ett ryck, klockan hade jag stängt av och till min fasa stod den på 10 över. HELVETE, spratt ur sängen, rusade till stallet där två latoxar (mina hästar) låg och SOV?! Stressade upp dom, kastade på täcken och SPRANG ut, båda hästarna var trögare än trög..
På väg tillbaka från stallet slog mej tanken att det var rätt lustigt att gatlamporna inte var tända, efter en liten diskussion med mej själv kom jag fram till att de aldrig brukar vara tända på morgonen...
Rusade in för att rycka upp resten av familjen, kollar på klockan! kollar igen, men vad FAN den jäveln står på 4.30?! (inte bara den utan 3 klockor till).
Gissa om det kändes som skit när jag insåg att inga klockor ringt än, att jag kunnat sova i ca två timmar till, att jag rusat ut och tvingat ut hästarna tio över fyra på en fredag morgon i februari!!

Behöver jag tillägga att det blev en lååååång fredag som nästan inte tog slut....




Hur som helst är det rätt fint ute när det är kallt, här är en bild som jag tog när det var -36 grader... och föresten hos oss tänds gatlysena kl 06.00 (tror jag)

Här kommer en låt från långhårsgrabbarna som jag tycker är bra!

http://www.lapislazuli.se/mymamasaid.mp3


- Missar du en timme på morgonen måste du jaga efter den hela dagen -
 





RSS 2.0