Toppen!

Med vädret som alltid ska vara dåligt när det är helg.. Vad är det för fel?

- SKIT VÄDER -

Ungdomar & Alkohol

Jag har en egen bestämdhet när det gäller ungdomar och alkohol..

Den ska överhuvudtaget inte existera, aha tänker nog många, nu är det en sån där moralkärring som är riktigt mossig i sitt tänkande, nja kanske tycker du det, men jag står ändå för min bestämdhet.

Ibland när diskussionen kommer upp så säger några, men tänk på hur du var själv, när du var ung, lite roligt måste de väl få ha!

Men det är nu poängen kommer, jo jag minns nog hur jag var själv, vilket drag det var helg efter helg, vad mycket som hände och visst hade vi roligt? Eller hade vi det?

Jag minns också den andra sidan, med slagsmål, fylla, baksmälla, skador och till slut även DÖD..

Idag med facit i hand så vet jag att ingenting och jag menar verkligen INGENTING, någonsin skulle ha blivit så, om det inte vore för alkoholen..


Många säger att det är bättre att deras ungdomar sitter hemma och dricker innan de går ut, för då vet föräldrarna vad de dricker..

Men hallå! Skulle inte tro att min dotter eller son, om de fått suttit hemma hos mej och druckit, kommer på fest, blir bjuden (eller har med sig själv) på sprit/öl/vin, säger till sina vänner - nä tack, jag har redan suttit med mamma och ljummat så jag behöver inte mer! Jo tjena, skulle inte tro det!


Lika är det med de förstående föräldrarna som säger att de är bara ringa om du blir för full så hämtar jag/vi dej?? Är inte det en sorts bekräftelse på att det är okej, sup du skallen av dej så kommer jag/vi och tar hand om dej, inga problem!


Det vore otroligt DUMT av mej som mamma att inte lära mina barn av mina misstag!

Det vore otroligt DUMT av mej som vuxen att ens TRO att något blivit annorlunda eller att ungdomar super mer STÄDAT eller ens TÅL mer idag.


- Fler har drunknat i bägaren än i havet­ -


Måndag igen..

Vart tar den efterlängtade helgen vägen?!
Fredagkväll och vips är det måndag igen..USCH vad jag inte hinner med, det hopar sej kan man säga. Jag som planerar att göra massor på helgen hinner inte med ett dugg..
Det skulle finnas någon sorts broms på tiden! Idealet vore att man kunde låta varje dygn på helgen vara 48 timmar eller varför inte 72? Då skulle jag SOVA i 24 timmar och göra roliga saker resten!!

Men snart är det VÅR!!

- All kan köpas, utom tid - 

RSS 2.0