Våra små monster..

Möter upp varje dag man kommer hem..överallt irrar dom omkring!image18 
Lite underlig ser de här två ut på bild..
Röda ögon och blå lila, men ack så söta!

Fast det var ett tag sen de såg så här hjälplösa ut, nu är det värre fart, de är överallt.
Vi har försökt att begränsa till ett rum men de listiga små liven hittar alltid vägar ut och hänger än här och än där. Tur att dom är så duktig att gå på "lådan"! På lördag fyller dom 7 hela veckor!

- snart är det fredag! -

Usch..

för mörker och skyla! Nu är det riktigt mörkt när man åker hem från jobbet! Ser absolut noll, skulle det studsa upp en älg från diket så....
Hatar den här tiden före jul, min teori är att man inte kan längta till sommaren förrän jul/nyår har varit, man ska liksom vara på rätt sida om året.. lite långsökt kanske men ändå....

Fyrån
Här kommer en fin bild från i våras, så skulle man vilja ha det jämt!!

Igår fick jag ett reklamkuvert som det stod God Jul på?! Men tjena är inte det lite för tidigt?
Fast å andra sidan hinner man inte blinka förän det är dax med tomtar och gran...

Japp....

Idag har det hänt en hel del!
Jag har fått massor gjort på jobbet, röjt undan skulle man kunna säga.. SKÖNT!

En av kattungarna har fått ett oförvilligt bad i skurhinken, det kändes nog inte så skönt, på något vis råkade han av ren nyfikenhet drutta i hinken, men var snabbt upp igen, men huga så han såg ut!!!!
Tog några kort på den stackaren Kissen Lite suddigt kanske...
Det gick bra till slut efter mycket pyssel och värme så blev han lika glad och sprallig som innan, tack och lov!


Ja det var just det...

som vanligt glömde jag att spara mitt arbete, så gissa vad man får göra imorgon...
Jo börja om från början SUCK & go natt!

Nä..

Nu är det kväller, sitter och jobbar lite för att hinna med, men inser att nu är det nog när jag inte kan stava till vad jag vill.........

- Go natt -

Oj..

Vilken dag! Sitter på jobbet och försöker få till ett program...
Det är inte lätt, när det är en bunt som ska tycka till, och ändra, ändra tillbaka som det var förut eller föresten, kanske är det bra som det var, du vet någon gång i förra veckan............blaha blaha blaha

Tack för mej

Helgen som gått..

som vanligt gick den för fort.. det blir fredag kväll och vips är det söndag kväll utan att man fattar vad som hänt!
Jag som skulle göra både det ena och det andra men hann inte nå't.. Tråkigt känns det iaf.
Missade t o m mitt favvo program i fredags IDOL, eftersom jag fått för mej att det börjar kl 21.00, nu är det inte världens bästa program, men det är skit kul att sitta och tycka negativt och positivt om alla!

NightwishHar iaf hunnit med och lyssna på Nightwish nyaste cd
Dark Passion Play, och den är bra, helt otroligt bra, trodde att man skulle sakna Tarja på sång, men det vete tusan om inte det är bättre .....
Såg att de skulle komma till Sverige i december, kanske måste man dit och titta, det är längesen jag var i Umeå för att se Nightwish då med Tarja, det var alldeles innan hon blev petad. Men en upplevelse det var det!

- Det är aldrig försent att ge upp! -

Inte alltför kul..

när kattungarna börjar bli 5 veckor.... Gissa om dom flänger runt överallt hur man än försöker att begränsa utrymmet till ett rum..
Nädå, 5 små knyten skuttar omkring i hela huset sliter i kablar, gör krokben på en och vägrar vara där de ska.
Jag tror att till och med mamman har gett upp, hon ligger mest och kollar in att hon vet i stora drag vart alla håller till.
Dessutom far hon runt ute och letar efter äckliga råttor för att dra in och visa, men icke sa nicke här visas inga inomhus!!
Har man råttskräck så har man!!

- Äntligen fredag! -
 

Nyss hemkommen...

från Ungdomsgården där jag fått äran att spela brädspel med en hög ungdomar...
"Den oförvillige spelaren"
speletJo man kan säga att jag förlorade STORT, de är då faen vad dom kan och det är STRID på kniven om man råka fuska (bara litegrann). Full koll på vad man gör och hur man flyttar sina pjäser och kort!
Men roligt är det!
Förra terminen på UG så hade vi turneringar i "fia med knuff", jag lyckades vinna ett par gånger men för det mesta blev jag sist...
Det som är mest kul är att se hur alla med största allvar ger sig in i striden om att vinna, och ibland blir det riktigt högljutt när meningarna går isär om regler och sånt (som jag tycker inte är så viktigt :-)

- Förövrigt är det full storm och iskallt ute, så det känns bra att man får vara inne -

Måndag morron & halka..

I morse vet jag inte vad jag höll på med, men jag var så nära, så nära att krascha ner i diket..
Som min kollega sa: - det är inte alla dar man hör talas om dom som gör piruetter med bilen på väg till jobbet!

Jag körde inte speciellt fort heller, rätt så varmt var det, +3 grader, men faan så halt på ett ställe..
Inte fatta jag vad bilen höll på med, den for än hit och än dit, över hela vägbanan, och var skit tung att hålla på vägen... Fy vad skakis man blev...

Funderar STARKT på att börja åka buss..men det var ju det där med tiden...hur ska jag få "lilleman" att förstå, man kan inte strula på morron för morsan ska åka buss! Sen kommer man hem så sent oxå. Det är inte kul! (tusen ursäkter)

Vi får se hur det går med bussåkandet!

Tungt..

I går blev man och hans hund dödad av en björn i Valsjöbyn, läskigt som bara den, i dagens tidningar kan man läsa överallt om det som hänt och nu på eftermiddagen har björnen blivit skjuten till döds och någon sorts upprättelse har tagits. Mina tankar går till de anhöriga och vänner till den döde, så onödigt..


Samtidigt är det kluvet, mina tankar var på måndag morron till de 16-åringar som sparkat ihjäl en kamrat i Stockholm under helgen. Hur kunde det hända? Vad tänkte de? Varför?

När man är 16-år är man inte liten (fast absolut inte heller vuxen), så man förstår väl för tusan vad man gör? Förstår man inte att det inte går att sparka på något som lever utan att det går sönder? Det går inte i en sådan situation att skylla på droger, våldsamma tv-spel, tv-program, inte heller på att han/hon sa si eller så, och absolut inte på samhället som inte gör någonting!


Jag har en dotter som är 16 år, och jag hoppas, tror eller snarare vet att hon har bättre vett än att sparka på folk även om de har en annan mening än henne själv...


- En stilla undran, vart är föräldrar en sån här gång? Har inte de något ansvar? De är ju bara 16 år... -


Bilar, bilar....

Har nyss varit på bilprovningen med min gamla pärla Ford Sierra, den går som en klocka och fraktar mej från hemmet till jobbet och vise värsa varje dag för en billig penning! image10
Men tyvärr höll inte "gubbarna" med, det blev ombesiktning......
Standard, handbromsen och nån spindel led, men annars rätt okej.
Det intressanta är att jag varit med fyra! bilar i år för besiktning, och ALLA har fått ombesikning för just handbromsen......
Man kan säga att jag börjar bli stamkund där nu, 7 gånger på ett par månader och måste dit en 8:de gång...
Men men, visst är det bra att få bilen genomgången en gång per år, så man vet att inte däckena ramlar av eller så...

-Det finns tre sorters människor
De som får saker att hända
De som ser saker hända
De som undrar vad som sker...-


intressant..

det här med att vara dörrvakt/öppnare, våra katter, Solvig och Hubert, tror på fullt allvar att jag är deras "James", under en dag kan dom kräva att dörren ska upp si så där 103 gånger, inte går det att vänta, för då brakar ett underligt ljud i gång från deras strupe. Det intressanta är, att ibland är det bara för att kolla läget dörren ska upp, inte för att de vill gå ut, utan bara för att titta lite hur det ser ut..som om någonting hade förändrats sen de sist tittade ca 3 minuter tidigare.
Där jag bodde förut hade vi löst det på ett smart vis, trodde vi, en stege mot balkongen och balkongdörren lite på glänt, var rätt så smart, ett tag, tills nån av dom kom på att man kunde släpa halvdöda råttor in, och leka vidare inomhus! BLÄ, jag har rått SKRÄCK så det funkade inte så bra, det finns inget så äckligt som råttor som smyger omkring, det är ju bla därför vi har katter!

SUCK!


I går...

Hade jag äran att umgås med några "långhårs grabbar", vi skulle göra det sista rycket för att fixa till Ungdomsgården som öppnar i kväll.
Sanslöst  kul med deras positiva inställning till allt, de dammsugade, torkade golv, fixade med kablar och plockade ihop, allt under tiden medans de drog en omgång brädspel och en omgång pingis, inga problem!

Tänk då man hade den energin själv, ingenting var omöjligt, ingenting var jobbigt, allt gick att ordna... ja det var tider det!

Man rycks med lite av deras engergi, även om det inte håller mer än ett bar timmar, tills nästa problem dyker upp!

- Härlig sommarbild som passar bra nu i höstregnet! -
 
image9

RSS 2.0