Gubben min

gubben min!Han fixar och donar han...

Många timmar lägger han ner i sitt garage och får till både det ena och det andra!














Nya brunnetHär är förra veckans garageprojekt, en brunn!

Nu har jag inget kort på hur den blev när den var riktigt klar, eftersom det otroligt nog alltid regnar när man ska ta kort och då blir det inte roligt att ta kort, eller hur?

Men det går väl att se hur snygg den blev iaf, kanske kommer ett nytt kort, bara det slutar att vara ful väder innan snön kommer....

Den här veckans projekt började igår och ska bli ett garage i garaget, jo det är sant!

Naturligtvis kommer oxå jag att bli gynnad (din räv :-) eftersom bygget innehåller en sadelkammare oxå!

Detta ska bli intressant!


- Det tar alltid längre tid än man tror, sa Kanin. Hur lång tid tror du att det tar? frågade Ru. -
Nalle Puh

Vattkoppor...

har lilleman fått,
Syns inte så väl men prickit är det..nu tror jag han har haft rätt tur iaf, eftersom det inte är överdrivet många prickar och att vädret är som en påse skit, och med det menar jag att det har nog varit jobbigare att vara sjuk om det varit varmt och soligt (som en sommar bör vara) än som det är nu, med knappt ljumgrader och regn var och varannan timme...... Okej inget väderklag nu...men det är svårt att låta bli!


Helvete, ska det vara så djävulskt svårt att vara sommar när det är sommar??


- Nån borde ta tag i det där med vädret... -

Äntligen!

Efter fyra dagars slit är det klart! Stallet blev som nytt!
Men så hade jag bra hjälp oxå!!

Här sågas det ny vägg!

Ida sågar till planker till nya väggen!

Janine målar!

Janine målar!

Ebba målar grindarna!

Ebba målar grindarna!

- Tillsammans fixar man det mesta! -

Stallet..

håller på att få en liten "upplyftning", som vanligt på sommaren,  just nu är det bara halva delen som har skurats och målats, men snyggt blir det!
Fast det vet jag inte om Ampero riktigt håller med om, igår kväll när han skulle in så nästan dog han på fläcken när han upptäckte sin fina nymålade vägg!!.....
Inte alls imponerad utan tyckte säkert att väggen var snyggare innan..otacksamma varelse..

- Grov otacksamhet är nästan en dödssynd -


YES YES YES!!



Nu är "höjanna" äntligen klart för det här året.... USCH vad vi har slitit i 2 dagar, men nu liggger höet väl omhändertaget på höbotten och bara väntar på vintern som komma skall..

Lite manfall fick vi i år, två av familjemedlemmarna höll sig strategiskt undan (hämd kommer det att bli!), men vi lurade hit syster yster som till en början var svår att få i arbete men det tog sig till slut!



Syster yster kom med en intressant fråga mitt i brinnande arbete första dagen när vi hade bara lyckas fått upp en av fem ängar.... - men, kan vi inte göra något annat ?! .......... men hallå, jo visst, vi skiter i det här, sticker och badar, äter glass eller varför inte bara softar..... behöver jag tala om vad vi tyckte om hennes kommentar?



Men vi var nog alla ganska less och trött på hö, lite stressad oxå det är man alltid,  jag stod för dagens "puckogrej" sista timmarna när jag blev ombedd att köra fram en bit och hoppar snabbt in för att köra fram, dottern upptäckte samtidigt som jag, att jag av nån anledning tagit fel på vad som är fram och bak på en bil... Jo det är sant, jag hoppade in i baksätet och blev riktigt förvånad när nån snott ratten och pedalerna, dottern blev helt hysterisk och skrek TITTA PÅ NA titta vad hon gör........ Skit kul, skit kul är man stressad så händer lite av varje kan jag upplysa om.....



Här ser vi bilen med så många dörrar att man inte vet vad som är bak o fram !


- Alla gör vi våra misstag, sa igelkotten, klev ner från rotborsten -

Positivt!

Idag har min SEMESTER börjat!!!!
Höll nästan på att glömma det i allt hö snack.. i 6 veckor ska jag vara ledig! Jipiiii!

Jag ska måla stallet, fixa fönstrena, måla timmerstugan, städa alla skåp, bada hästarna, ta in höet, bada, umgås, fixa tvättstugan, måla källargolvet...

HM..jag kanske inte hinner allt ?! HJÄLP!


- Många förstör sin semester, de gör för mycket när de inte gör något -

Då var det gjort..

semesterns största stress moment..."HÖJANNA" har börjat...........


i fredagskväll blev det ner slaget och det innebär att det ska in helst på tisdag....utan att regnet ramlar ner...haha. redan på lördag kom en STÖRT skur som heter duga, men peppar peppar så har det inte regnat nåt mer, så nu håller vi tummarna tills i morron och hoppas på ett MIRAKEL!

Varje år är det likadant när höet ska in, ett stress moment över regnet som kanske ska komma, väder gubbar som svamlar om regn hit och dit och absolut inte går att lita på, det har hänt alltför många gånger att vi varit tvungen att hässja eländet, och det tar tid, är skit tråkigt och tar nästan 4 dagar bara det, sen ska det in oxå  ett par veckor senare, för att inte tala om alla härsor som ska köras ut, monteras och sen ner...USCH låt det inte bli så.....

Nä, upp med humöret i morron skiner solen??


- Nu går det faktiskt så bra för jordbruket att det blir svårt att upprätthålla pessimissmen-

Tur i oturen..

Häromkvällen upptäckte jag att vårat kylskåp sagt adjö, bara så där, som om den tyckte att nu fick det vara nog kylt efter så många år.
Jaha, kul, så här inför semestern, den utgiften kunde man varit utan! Men nånstans ska man väl lägga pengarna och nu blir det på ett nytt kylskåp (hej då till alla semester nöjen)...
Nu är det så här, man behöver ett ganska snabbt eftersom kylskåp är otroligt praktiskt att ha när det är sommar och varmt, så det var bara att ringa den närmaste kylskåpshandlaren och höra sej för, jodå, visst hade han kylskåp, inga billiga men som sagt vi behöver ett NU!
Bestämnt blev det att gubben skulle hämta det efter jobbet i torsdags, han ringer mej som sitter i möte på mitt jobb och berättar att han är påväg, jag klagar för mina arbetskamrater, varpå arbetskamrat E talar om att hon har ett relativt nytt stående i sitt garage och skräpar, det kunde vi få köpa för en billig penning så blev hon av med det!!! JIPPII!!!!

 Nya fina kylskåpet!


Men fatta vilken tur man har, som har en arbetskamrat som har saker i sitt garage!


- Det finns en guldkant runt varje moln -

RSS 2.0